به گزارش مرکز خبر حوزه، عضو خبرگان رهبری، صبح امروز در همایش نقش ادیان و رهبران دینی در مقابله با خشونت علیه کودکان که در دانشگاه مفید قم برگزار شد، گفت: تمامی پیامبران الهی محاسن اخلاق را تبلیغ کردهاند، ولی پیامبر اکرم (ص) عالی ترین مرتبه اخلاق که مکارم اخلاق است را به جهانیان ارائه دادند.
آیتالله بهشتی در ادامه به برخی از دستورات تربیتی اسلام درباره رفتار با کودکان اشاره کرده و گفت: اسلام در مقابل برخورد با اشتباهات کودکان بیان میدارد که ابتداء عطف، صفح و مغفرت داشته باشید؛ به این معنی که اشتباهات آنها را ببخشید و این بخشش با گشادهرویی باشد و در ادامه نیز اشتباه او را بپوشانید.
وی با تأکید بر این که در هیچ جای دنیا چنین دستورات اخلاقی نسبت به رفتار اشتباه دیگران مشاهده نمیشود، افزود: پیامبر (ص) در هنگام مبعوث شدن با دنیای مواجه گردید که آنها علاوه بر این که خشونت شدیدی نسبت به فرزندان خود داشتند، حتی آنها را میکشتند، در این شرایط تلاشهای گسترده آن حضرت در راستای مبارزه با آزار کودکان، رفتار حسنه را در جامعه جاری ساخت.
*توجه اسلام به بعد شخصیتی کودکان
آیتالله بهشتی با بیان این که تنبیه علاوه بر بعد جسمی، بعد شخصیتی نیز دارد، اظهار داشت: اسلام علاوه بر این که افراد را از تنبیه جسمی کودکان منع می کند، آنها را حتی از زیرسئوال بردن شخصیت کودکان و بیاحترامی به آنان نیز باز میدارد.
وی با اشاره به جلد 101 بحارالانوار که هشت باب در مسئله اطفال و حقوق آنان سخن میگوید، اظهار داشت: در منابع اسلامی دستورات تربیتی گستردهای در خصوص کودکان آورده شده است؛ به گونهای که در بحارالانوار چگونه بزرگکردن کودک، تربیت اولاد، پاداش خدمت خانمها به فرزندان، اجرای سنتهای اسلامی در مورد آنها، انتخاب نام و کنیه نیکو برای آنان، اجر خدمت به همسر و فرزند و نگهداری و شیردادن کودکان بیان شده است.
عضو خبرگان رهبری با بیان این که در قرآن، نهجالبلاغه و سایر کتب اسلامی نیز دستورات گستردهای در این خصوص وجود دارد، ادامه داد: بر اساس روایات، امام موسی کاظم (ع) در پاسخ به فردی که از پسر خود شکایت کرده بود و راهکار میخواست و چاره میجست، فرمودند «او را کتک نزن، چند لحظهای او را طرد کن، ولی این طردکردن طولانی نباشد و زمانی که در چهره او آثار ندامت و پشیمانی پیدا شد او را در آغوش بگیر».
رییس دانشگاه قم با اشاره به اینکه اسلام والدین را به محبت نسبت به کودکان توصیه میکند، گفت: امروز بسیاری از بزهکاریها و فرار دختران و پسران از خانوادهها به دلیل بیتوجهی والدین نسبت به ایجاد فضای محبتآمیز در درون خانواده میباشد.
*اشتباه برخی والدین و معلمان در تربیت کودکان!
وی در ادامه با بیان این که تنبیه آخرین راه حل می باشد، اظهار داشت: برخی از والدین و معلمان و مربیان در همان مرحله اول تنبیه را انتخاب میکنند؛ در صورتی که این کار آخرین مرحله از تربیت کودکان میباشد.
آیتالله بهشتی در پایان به نظر اسلام در خصوص فرزندان دختر وپسر اشاره کرد و افزود: از نظر اسلام دختر حسنه است و پسر نعمت. در مقابل حسنه خدا اجر میدهد و در مقابل نعمتها نیز سؤال پرسیده میشود.
نظر شما